miercuri, 21 mai 2008

Antenele nu, Pro Tv nu, TVR nu....BBC da

DSC00059
Daca noi nu reusim sa ne promovam tara din punct de vedere turistic facand fixatie pe niste obiective turistice obosite si aglomerate, postul de televiziune britanic BBC va filma in Clisura Dunarii pentru un serial despre migratia din Africa. Jurnalistii englezi au filmat intr-o pestera, unde s-a descoperit o mandibula veche de peste 30 000 de ani.

Chiar daca nu este un documentar propriu-zis despre Clisura Dunarii, BBC-ul va reusi intr-o mica parte sa arate frumusetea acestei regiuni, uitata de guvernantii de la Bucuresti. Promovarea Clisurii ar putea o aduce o dezvoltare infloritoare in Sudul Banatului dar pana atunci localnicii trebuie sa se descurce cu veniturile obtinute din strainatate sau cele obtinute din piscicultura.

Guvernul Romaniei impreuna cu cel de la Belgrad ar putea schimba radical viata acestor oameni si nu ar lasa ca aceste taramuri mirifice sa ramana uitate. Poate in urma alegerilor locale, Consiliul Judetean Caras Severin ar putea aduce fonduri europene necesare imbunatatirii infrastructurii dar si incurajarea localnicilor cu posibilitati sa investeasca in turism. Ramane de vazut ce se va intampla in viitor. Pana atunci ramanem cu cele cateva imagini oferite de BBC telespectatorilor sai.

Update: Postul de televiziune PRO TV a facut de curand un documentar despre Bazias si Oravita

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu