joi, 15 mai 2008

Alegerile locale din Iasi

Si moldovenii sunt asteptati pe 1 iunie la cabinete de vot. Iesenii vor alege in prima zi a verii, in primul tur de scrutin al alegerilor locale, primarul si presedintele Consiliului Judetean pe care ii vor in fruntea orasului, respectiv a judetului. Principalii contracandidati in cursa pentru primaria Iasiului sunt Cristian Adomnitei, Gheorghe Nichita si Dumitru Oprea iar la Consiliul Judetean lupta se va da intre Constantin Simirad si Traian Dobre.

Cristian Adomnitei

Ministru al Invatamantului in cabinetul Tariceanu, liberalul Cristian Adomnitei are ca prinicipale atuuri varsta si faptul ca a fost prezent in viata politica in ultima vreme, acest lucru aducandu-i un capital de imagine. A promis ca in cazul in care va deveni primari al municipiului Iasi va face din el o metropola si a mai pus accentul in campanie pe dezvoltarea tehnologica. Printre punctele negre se afla prietenia cu controversatul om de afaceri Relu Fenechiu si lipsa de experienta in administratie.

Gheorghe Nichita

Din 2003, candidatul PSD la primaria Iasiului a ocupat functia de primar a municipiului. Acum Gheorghe Nichita candideaza pentru inca un mandat. Este favoritul in cursa electorala dar va avea probleme in campania electorala datorata proiectului Palas si faptului ca nu a dezvoltat suficient viata culturala ieseana.

Dumitru Oprea

Rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si presedinte al organizatiei municipale democrat liberale isi doreste functia de edil sef al Iasiului. Este singurul in stare sa-l poata invinge pe actualul primar iar sloganul sau in campanie este "Deschide Iasiul".

Constantin Simirad

Fostul Ambasador al Romaniei in Cuba si primar al Iasiului intre 1992 si 2003 isi doreste sa conduca Consiliul Judetean Iasi. In varsta de 67 de ani, acesta se bucura de simpatia iesenilor, reusind de trei ori sa castige alegerile locale. Are o buna experienta in administratie dar a fost acuzat si de acte de coruptie. Este candidat la Consiliul Judetean din partea Partidului Social Democrat.

Traian Dobre

Principalul contracandidat al lui Simirad la sefia Consiliului Judetean este liberalul Traian Dobre. Nici el nu are un trecut prea curat fiind si el acuzat de acte de coruptie. Deputat in Parlamentul Romaniei, acesta doreste sa castige voturile alegatorilor din mediul rural promitandu-le imbunatatirea calitatii vietii.


Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu