luni, 26 mai 2008

Alegerile locale din Ploiesti

Ploiestenii vor vota pe 1 iunie candidatul favorit pentru a ocupa functia de primar in urmatorii 4 ani. Pentru aceast post se vor confrunta Andrei Volosevici, Daniel Savu, Gratiela Gavrilescu si Radu Socoleanu.
In aceeasi zi, in intregul judet vor avea loc si alegerile pentru sefia consiliului Judetean. Miza este foarte mare, deoarece Prahova este cel mai bogat judet al tarii dupa Bucuresti. Principalii contracandidati sunt Mircea Cosma, Florin Anghel,Nicolae Alexandri si George Nastasia.


Andrei Volosevici


Pentru primaria Ploiestiului, PDL-ul a decis , spre surprinderea multora, sa-l propuna pe necunoscutul avocat Andrei Volosevici in defavoarea viceprimarului Radu Socoleanu. Principalele proiecte prezentate in campanie au fost legate de modernizarea infrastructurii, extinderea si modernizarea retelei de canalizare sau monitorizarea poluarii.( CLIP ELECTORAL, SITE )

Daniel Savu

Dupa lupte interne in interiorul partidului privind nominalizarea candidatului pentru primaria municipiului Ploiesti, membrii filialei judetene PSD Prahova s-au oprit asupra lui Daniel Savu. Senatorul si-a fixat ca prioritati transparenta totala in activitatea Primariei, reparatii si modernizari la scolile si gradinitele din Ploiesti, siguranta cetateanului si serviciul de salubritate. Printre punctele slabe enumeram faptul ca a fost ofiter in SRI si ca numele sau apare in dosarul de coruptie "Distileria".(SITE )

Gratiela Gavrilescu

Liberalii prahoveni au decis ca Gabriela Gavrilescu sa reprezinte partidul in cursa pentru Primaria Ploiesti. Deputata a Partidului National Liberal a ocupat functia de viceprimar al Ploiestiului timp de 3 ani, timp in care a coordonat activitatea mai multor departamente. In cazul in care va iesi castigatoare, va consolida si moderniza Halele Centrale, va regulariza paraul Dambu, va moderniza spitale, parcuri si arena Ilie Oana si va reface fatadele blocurilor demarand proiecte pentru reabilitarea termica. ( SITE )

Radu Socoleanu

Radu Socoleanu candideaza din partea Partidului Noua Generatie pentru a castiga functia de primar al municipiului Ploiesti. Acesta si-a dat demisia din PDL la scurt timp dupa ce Andrei Volosevici a fost desemnat candidatul acestui partid. Din 2004 ocupa functia de viceprimar, fiind considerat de ploiesteni foarte activ ocupandu-se de multe probleme pe plan local. Principalele obiective pentru mandatul de primar sunt inverzirea orasului, rezolvarea problemelor de trafic, locuri de parcare conform normelor europene si infrastructura cartierelor. Sloganul sau electoral este "Stiu, pot, vreau!" ( SITE )

Mircea Cosma

Mircea Cosma candideaza pentru sefia Consiliului Judetean din partea Partidului Social Democrat. Acesta isi doreste un nou mandat dupa ce a mai ocupat functia intre ani 2000 si 2004. Printre realizarile sale se numara aparita parcurilor industriale in judet, declararea orasului Azuga-statiune de interes national, 114 km drumuri judetene noi, alimentari cu apa si gaze in mai multe localitati prahovene si repararea a 60 de scoli. Proiectele sale pentru urmatorii 4 ani sunt realizarea infrastructurii de transport secundar pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti-Brasov, introducerea alimentarii cu apa potabila in toate localitatile judetului Prahova pana in anul 2011, tratarea apelor reziduale, cresterea numarului locurilor de munca, constructia de noi locuinte si protectia mediului si depozitarii deseurilor.( SITE

Florin Anghel

Fondatorul partidului PNDC si actualul presedinte al Consiliului Judetean Prahova va incerca sa-si pastreze functia in urmatorii 4 ani. Printre punctele slabe ale lui Florin Anghel se evidentiaza traseismul politic. Sloganul sau electoral este "Fapte, nu vorbe!". ( SITE, CLIP ELECTORAL )

Nicolae Alexandri

Partidul National Liberal l-au desemnat pe Nicolae Alexandri pentru sefia Consiliului Judetean Prahova. A ocupat functia de subprefect dar si de subprefect al judetului Prahova. Este unul dintre apropiatii lui Dinu Patriciu, detinand actiuni la o firma a cunoscutului om de afaceri.( CLIP ELECTORAL )

George Nastasia

George Nastasia este propunerea PDL-ului pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Un punct slab este acela ca este cunoscut mai mult pe Valea Prahovei. A ocupat functia de directorul al sucursalei RAAPPS Sinaia.


Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu