miercuri, 7 mai 2008

Alegerile locale din Timisoara

Orasul de pe Bega se pregateste de alegeri. Nici anul acesta actualul primar Gheorghe Ciuhandu nu are contracandidati seriosi. Nu cred ca Maria Grapini de la conservatori, fostul vames Gheorghe Ciobanu din partea PDL-ului sau fostul prefect Ion Raducanu, candidatul social-democratilor au forta necesara sa-l opreasca pe Ciuhandu in cursa sa pentru a castiga cel de-al patrulea mandat de primar al Timisoarei.

Daca vorbim de presedintele Consiliului Judetean Timis aici lupta se va da intre Ilie Sarbu de la PSD, actualul presedinte Constantin Ostaficiuc de la democrat-liberali si Viorel Coifan reprezentantul Aliantei pentru Timis se vor lupta pentru aceasta functie dar cu siguranta lupta se va da intre primii doi.

Gheorghe Ciuhandu


Gheorghe Ciuhandu este candidatul Aliantei pentru Timis(constituita din PNTCD, PNL SI FDGR) la Primaria Timisoarei. Este favoritul intrecerii, la ultimele sondaje fiind cotat cu aproximativ 70 % dintre voturi.
In anul 1996 a fost ales pentru prima data pentru a ocupa functia de primar reusind si in 2000 si in 2004 sa-si pastreze functia. Este unul dintre cei mai marcanti membri ai Partidului National Taranesc Crestin Democrat, fiind printre singurii care mai mentin partidul pe linia de plutire.
In timpul mandatelor sale a reusit sa faca din Timisoara unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, un oras care se lauda cu o calitate a vietii mai ridicata decat restul tarii. In cazul in care va castiga alegerile, principalele directii in care va actiona vor fi dezvoltarea economica, dezvoltarea spatiala si democratia participativa si administratie proactiva. (Mai multe informatii le puteti afla pe www.ciuhandu.ro)

Gheorghe Ciobanu

Gheorghe Ciobanu este candidatul Partidului Democrat Liberal pentru fotoliul de primar al orasului de pe Bega. In prezent ocupa functia de subprefect al judetului Timis. Nu are un trecut prea curat, numele sau fiind implicat in scandalul contrabandistilor in urma caruia a fost arestat primarul comunei carasene Pojejena, Omer Radovancovici. In acea perioada el ocupa o functie inalta in cadrul Vamii din Moravita. Nu este creditat cu prea multe sanse la castigarea alegerilor, decat partidul din care face parte putandu-i aduce ceva voturi.

Ion Raducanu

Candidatul PSD-ului pentru functia de edil-sef al Timisoarei se numeste Ion Raducanu. Acesta se poate asemana cu colegul sau de partid Cristian Diaconescu datorita faptului ca nu prea si-a dorit sa candideze. Este unul dintre primii oameni de afaceri din Romania si pentru o scurta perioada de timp intre anii 2004 si 2005 a fost prefect al Timisului.( mai multe pe www.raducanuion.ro)

Maria Grapini

Propunerea Partidului Conservator pentru Timisoara se numeste Maria Grapini. Vicepresedintele conservatorilor are o oferta pentru electorat ce contine proiecte ce vin in sprijinul cresterii confortului cetateanului, ce vin in sprijinul cresterii confortului cetateanului, proiecte pentru dezvoltarea turismului si conservarea istoriei si culturii banatene, pentru sanatate si educatie sau pentru atragerea investitiilor si dezvoltarea economiei. (mai multe puteti afla pe www.mariagrapini.ro)

Ilie Sarbu


Unul dintre membrii marcanti ai partidului social-democrat va candida pentru sefia Consiliului Judetean Timis. Ilie Sarbu, presedintele PSD Timis a ocupat intre 2001 si 2004 functia de Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Este unul dintre favoriti bazandu-se in principal pe notorietatea sa in viata publica timiseana.( mai multe puteti afla pe www.iliesarbu.ro)

Constantin Ostaficiuc

Actualul presedinte al Consiliului Judetean isi doreste inca un mandat in aceasta functie. Ca reprezentant al PDL-ului, este unul dintre favoriti alaturi de candidatul PSD. In ultimele sondaje se afla pe primul loc la cateva procente distanta fata de Ilie Sarbu.

Viorel Coifan

Candidatul Aliantei pentru Timis la sefia Consiliului Judetean este Viorel Coifan. Acesta a mai ocupat aceasta functie timp de 8 ani intre 1992 si 2000. Liberalul este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Timisoara si este deputat din anul 2000.


Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu