duminică, 11 mai 2008

Alegerile locale din Constanta

Si la Constanta febra alegerilor s-a apropiat iar afisele electorale au impanzit orasul. La prima vedere actualul primar, psd-istul Radu Mazare este favorit pentru a-si pastra pozitia. Pentru aceeasi functie se mai lupta candidatul PDL Dorel Constantin Onaca, avocatul Catalin Dancu din partea partidului "Noua Generatie" si liberalul Victor Manea.
Pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Constanta se bat printre altii Ion Popescu (PD-L),George Dragomir(PNL) si Nicusor Constantinescu(PSD)

Radu Mazare

Actualul primar al orasului de la malul marii se apropie de sfarsitul celui de-al doilea mandat. Anchetat de DNA si implicat in foarte multe scandaluri, Radu Mazare va candida pentru inca un mandat de primar si in urma ultimelor sondaje se pare ca este favorit. Se bucura de simpatia constantenilor care considera ca sub mandatele sale Constanta a devenit un oras mai dezvoltat.

Dorel Constantin Onaca

Senatorul democrat liberal Dorel Constantin Onaca va incerca sa castige alegerile locale din Constanta, dorind cu orice pret sa castige confruntarea cu Radu Mazare. Este destul de cunoscut datorita faptului ca a trecut prin mai multe partide si datorita meseriei inedite pentru un senator, aceea de scafandru profesionist. Programul sau in cursa electorala se numeste "Solidaritate pentru Constanta".

Catalin Dancu

Avocatul multor personalitati a fost desemnat de PNG sa candideze pentru functia de primar in Constanta. Unul dintre dezavantajele sale ar fi ca nu prea este cunoscut de constanteni. Singurele lucruri benefice care l-ar putea ajuta in campanie ar fi ca este unul dintre cei mai buni avocati din Romania. Se bazeaza mai mult pe voturile intelectualilor dar renumele partidului l-ar putea trage in jos.

Victor Manea

Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Constanta este Victor Manea. Membru al comunitatii bloggerilor constanteni are ca simbol in campania electorala un elefant, cu care s-a si plimbat prin Constanta. S-a evidentiat in campania electorala mai ales prin atacurile asupra actualului primar. Nu este cotat printre favoriti.( mai multe pe www.victormanea.ro)

Nicusor Constantinescu

Membru al Partidului Social Democrat si presedinte al Consiliului Judetean Constanta din anul 2004 isi doreste un nou mandat in aceasta functie. Are destule puncte slabe care l-ar putea dezavantaja in cursa electorala. A fost prins dormind la volan intr-o intersectie din Constanta, a avut un conflict cu Jonathan Scheele si a facut destule vizite la DNA. Un punct forte este acela ca se implica in sportul local.

Ion Popescu

Solutia partidului condus de Emil Boc pentru Consiliul Judetean Constanta se numeste Ion Popescu. Avocat de profesie acesta are dezavantajul ca este cunoscut decat in Constanta, in mediul rural avand de suferit. Salvarea sa ar veni din partea partidului a carui notorietate l-ar putea urca in sondaje. Este considerat principalul contracandidat al lui Nicusor Constantinescu.

George Dragomir

Liberalii l-au desemnat pe George Dragomir sa se lupte pentru sefia Consiliului Judetean. Este in PNL din 1990 si a ocupat functii de conducere in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta.

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu