duminică, 18 mai 2008

Alegerile locale din Craiova

In Banie pe 1 iunie vor avea loc alegeri locale. In capitala Olteniei, Craiova, va avea loc confruntarea pentru postul de primar iar in tot judetul Dolj, confruntarea pentru sefia Consiliului Judetean. Pentru postul de primar candideaza printre altii Antonie Solomon, Ion Groza si Gheorghe Nedelescu iar pentru cel de presedinte al Consiliului Judetean, Radu Berceanu si Ion Prioteasa par favoritii alegatorilor.

Antonie Solomon

Actualul primar din Craiova isi doreste pentru inca 4 ani aceasta functie. Candidadeaza din partea Partidului Democrat Liberal si pare favorit in aceasta cursa, multi considerand ca va castiga din primul tur. Sloganul sau in campania electorala este: "Multumesc Craiova! Mergem mai departe!".

Ion Groza

Liberalul Ion Groza este un alt candidat pentru a obtine mandatul de primar. Subprefectul judetului Dolj intre anii 2005 si 2006 a incercat sa-si faca imagine printr-o tombola in randul craiovenilor. Acestia au completat un "Contract cu cetateanul" unde trebuiau sa se dea cu parere in privinta problemelor din oras. Marele premiu a fost un autoturism Peugeot 107.

Gheorghe Nedelescu

Candidatul social-democratilor se numeste Gheorghe Nedelescu si este viceprimarul Craiovei. Fostul PRM-ist are printre obiectivele sale si construirea de locuinte pentru persoanele cu venituri mici si mijlocii, atragerea cat mai multor investitori in oras sau marirea spatiului verde.


Radu Berceanu


Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, candideaza pentru sefia Consiliului Judetean Dolj. Democrat-liberalul are ca avantaj faptul ca a fost timp de multi ani in prim planul vietii politice romanesti. Sloganul sau electoral este "Impreuna reusim!".

Ion Prioteasa

Principalul contracandidat al lui Radu Berceanu este PSD-istul Ion Prioteasa. Acesta se afla in aceasta functie din 2004 si isi doreste un nou mandat. Acesta se poate folosi in campania electorala de succesul aducerii firmei Ford in Craiova.

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu