sâmbătă, 31 mai 2008

Alegerile locale din Bucuresti

Cele mai asteptate alegeri locale din tara sunt cu siguranta cele ce vor avea loc in capitala tarii. Anul acesta se vor duela pentru functia de primar al Bucurestiului, printre altii, Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cristian Diaconescu si Cozmin Gusa.


Sorin Oprescu


Senator in Parlamentul Romaniei si un chirurg recunoscut, Sorin Oprescu isi doreste sa detina postul de primar general al capitalei in urmatorii patru ani. Chiar daca acum nu mai este sustinut de niciun partid, candidand independent, el este favoritul
sondajelor facute in campania electorala. Programul sau pentru urmatorii 4 ani contine reforma administrativa, un plan de dezvoltare a infrastructurii rutiere, elaborarea unui master-plan energetic al capitalei, infiintarea Politiei Animalelor, elaborarea unui ghid cultural al Bucurestilor, constructia unui nou “Spital Municipal”, refacerea centurii verzi a Bucurestiului, finalizarea lucrarilor primei statii de epurare a apelor uzate.(SITE, CLIP ELECTORAL)


Vasile Blaga


Liderul democrat-liberal a fost desemnat de catre membrii partidului sa intre in cursa pentru Bucuresti. Poate avea ca avantaj faptul ca are experienta in administratie. A fost prefect al judetului Bihor si Ministru de Interne. In cazul in care va castiga alegerile promite ca va infiinta 100 de mii de noi locuri de parcare, transport public de calitate, sigur si ieftin, centura verde a capitalei, curatarea si amenjarea lacurilor, renovarea teatrelor, muzeelor, monumentelor, terenuri de sport in cartiere, un nou canal colector, mai multe gradinite, o comunicare mai buna cu primarii de sectoare.( SITE)

Ludovic Orban

Actualul ministru al Transporturilor este candidatul liberal pentru functia de primar al capitalei. A ocupat pentru aproximativ 3 ani functia de viceprimar al Bucurestiului. Sloganul sau electoral este "Punem Bucurestiul pe roate!" iar planul sau pentru Bucuresti contine finalizarea Pasajului Basarab, dezvoltarea de alternative de traversare a Bucurestiului de la nord la sud, pe axe noi, transport public sigur, confortabil si rapid, realizarea, in 8 ani, a 18 noi parcuri in Bucuresti, extinderea retelelor de apa si canalizare in tot Bucurestiul, amenajarea in scop turistic si de agrement a salbei de lacuri de pe raul Colentina, realizarea planului cadastral al Bucurestiului( SITE )

Cristian Diaconescu

Social-Democratii isi doresc de mult timp sa obtina Primaria capitalei iar acum si-au pus toate sperantele in Cristian Diaconescu. Fost ministru al Justitiei in Cabinetul Nastase, acesta are ca obiective privind Bucurestiul, cultura Bucurestiului integrata in circuitul cultural international, transformarea Bucurestiului intr-un oras model la nivel international in ceea ce priveste prevenirea criminalitatii, lupta anti-terorism, stabilirea si semnarea unui Memorandum de Parteneriat intre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti-Sindicatele din Educatie-Asociatiile de parinti si cele 6 Primarii de sector concentrat asupra stabilirii obiectivelor comune in domeniul dezvoltarii mediului educational din Bucuresti, evaluarea patrimoniului si aplicarea cu fermitate a legii in acest domeniu, cresterea confortului, sigurantei si vitezei in sistemul de transport din Bucuresti, continuarea in ritm accelerat a retrocedarilor de proprietati. ( SITE, CLIP ELECTORAL )


Cozmin Gusa


Presedintele PIN-ului isi incearca si el norocul pentru functia de edil a capitalei. Promite ca in cazul in care va iesi castigator va rezolva problemele bucurestenilor privind lipsa parcarilor, curatenia, lipsa gradinitelor, poluarea, criza locuintelor, costul caldurii si a apei calde, traficul aglomerat si coruptia din administratia locala. Sloganul sau electoral este "Ne-am saturat cat ne-au furat". (SITE, CLIP ELECTORAL)

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu