marți, 8 iulie 2008

Un nou guvern la Belgrad

Dupa o perioada lunga de negocieri intre principalele partide sarbesti, noul ministru al Serbiei a fost desemnat in persoana lui Mirko Cvetkovic, membru al partidului condus de presedintele Boris Tadic.

Din acest guvern mai fac parte, pe langa reprezentantii coalitiei "Pentru o Serbie Europeana", si reprezentanti ai minoritatilor nationale si ai Partidului Socialist. Partidul Socialist este fostul partid al liderului Slobodan Milosevic,iar dupa 8 ani acestia se intorc in cadrul Guvernului sarb. Socialistii au primit 3 ministere ( Ministerul Educatiei, Ministerul Energiei si Mineritului si Ministerul Infrastructurii) dar si postul de vice-prim-ministru care va va fi ocupat de liderul Ivica Dacic.

Principale obiective ale Guvernului sunt asigurarea unui viitor european al tarii, nerecunoasterea independentei Kosovo, dezvoltarea economiei, lupta impotriva coruptiei, respectarea legilor internationale si o responsabilitate sociala a Guvernului.

Ramane de vazut cum se vor intelege democratii cu socialistii in urmatoarea perioada, cunoscand foarte bine rivalitatile dintre cele doua tabere si evenimentele violente ce au avut loc in anii 90. Oare cat se vor lupta socialistii pentru integrarea europeana a Serbiei si cat va dura pana vor intra in opozitie alaturi de radicalii lui Nikolic?


Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu