marți, 1 iulie 2008

Sila politica...

Dupa alegerile locale de la inceputul lunii iunie, am refuzat sa mai scriu articole despre politica romaneasca. Cred ca nici in anii de dupa Revolutie , politica romaneasca nu s-a aflat in astfel de criza. Cand ma refer la criza, nu ma refer la faptul ca nu exista o majoritate in Parlament ori ca Guvernul nu este sustinut, cum inca este cazul la vecinii nostri sarbi. Ma refer la persoanele imorale, ipocrite si incompetente de pe scena politica, care au nesimtirea si tupeul sa se considere conducatorii nostrii.

Cum pot sa mai comentez politica romaneasca, atunci cand Elena Udrea conduce filiala constanteana a unuia dintre cele mai puternice partide politice romanesti. Cum poate aceasta avocata mediocra, sa emita pretentii de conducatoare ? Ce stie Elena Udrea despre politica ? Cunoasterea culiselor si a anumitor secrete care ar putea distruge cariera politica a unui personaj nu inseamna ca aceasta individa poate coordona activitatea filialei Constanta. Probabil ca nu-si mai dorea sa se afle de prea multe ori printre oamenii de rand care pierd ore in sir pe autostrada Soarelui. A obtinut o functie la Constanta si acum nu este departe de locul ei preferat, plaja Hotelului Rex de unde prin intermediul, prietenilor sai , paparazzi, arata tarii intregi, ce costume de baie si ce bijuterii ii mai cumpara Dorin Cocos.

De ce mai mi-as mai exprima parerile despre ideologii politice , atunci cand filiale PSD, care au obtinut cu mult sub media partidului refuza sa-si recunoasca greselile, sustinand ca exista un complot de la centru impotriva lor? Numai persoane gen C.V. Tudor ar putea emite astfel de teorii, atunci cand partidul lui nici macar nu se apropie de pragul electoral, el sustinand ca fraudele electorale il impiedica sa castige alegerile. Cu putin bun simt si onoare, aceste situatii ar fi evitate, dar atunci cand politicieni sunt persoane lipsite de asemenea calitati orice este posibil.

Cum pot fi multumit de clasa politica atunci cand in administratia celui mai mare oras din Romania, un rol foarte important il are un reprezentant al Partidului Noua Generatie, partid condus de un om corupt, implicat in schimburi ilegale de terenuri cu autoritatile?

Ar fi inutil sa mai povestesc despre modul “democratic” in care au avut loc alegerile in mediul rural si cum si-au motivat presedintii filialelor de partid candidatii…

Cum as putea eu sa numesc refuzul de a mai vorbi despre politica romaneasca, din punctual de vedere al doctrinelor sau a orientarii politicii europene in cadrul european, atunci cand aceasta este intr-o mocirla balcanica dominata de eminente cenusii?

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu