marți, 22 iulie 2008

Despre arestarea lui Karadzic

Europa poate sa sarbatoreasca faptul ca Radovan Karadzic a fost arestat. Paharele pot fi sparte in marile capitale ale lumii celebrand victoria democratiei si rezolvarea problemei crimelor din timpul razboiului iugoslav. Aiurea...

Va amintiti filmul Hunting Party de care am vorbit acum ceva vreme pe acest blog? In acel film se vorbea despre faptul ca nimeni nu doreste sa-l gaseasca pe Radovan Karadzic si ca se cunoaste exact locul unde acesta se ascunde. In mare parte scenariul este adevarat.

Radovan Karadzic, sub un nume fals, s-a ocupat timp de 13 ani in care a fost cautat de toata lumea cu medicina alternativa intr-un cabinet de langa Belgrad. Cum a fost prins? Intr-un autobuz, plimbandu-se prin Belgrad....

Autoritatile sarbe pro-europene au asteptat un moment propice pentru a-l preda. Nu-si permiteau sa-l "gaseasca" datorita alegerilor. In cazul in care acest eveniment avea loc inainte de alegeri, acestea erau castigate de radicali cu un scor foarte mare. Boris Tadic, actualul presedinte sarb, mai profita de pe urma lui Radovan Karadzic prin simplul fapt ca se apropie de Uniunea Europeana. Acel acord dintre cele doua parti are acum mai multe sanse de a fi semnat. In acest fel, in urmatorii 4 ani guvernul ii poate face pe sarbi sa uite de eveniment, promovand cresterea nivelului de trai prin apropierea de europeni.

Ramane de vazut cat de repede vor reusi cei de la TPI sa rezolve problema. Cu cat mai repede cu cat mai bine... A se vedea cazul Milosevic.

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu