sâmbătă, 12 iulie 2008

Despre persoanele din BOR

Nu pot spune ca sunt un crestin bun dar imi pot permite sa ma dau cu parerea despre persoanele care conduc Biserica Ortodoxa Romana. In ultima vreme am ramas uimit intr-un mod neplacut de valul de acuzatii adus asupra Mitropolitului Banatului IPS Nicolae Corneanu. Acesta s-a impartasit intr-o Biserica greco-catolica in timpul unei slujbe de sfintire a unui lacas de cult. Nu credeam ca in anul 2008 acest gest ar putea fi catalogat incalificabil. Mai mult, se dorea ca Mitropolitul Banatului sa fie caterisit pentru simplul fapt ca isi doreste o apropiere a celor doua Biserici.

Dar oare cine sunt aceia care si-au dorit pedepsirea inaltului prelat? Vorbim despre Mitropolitul Bartolomeu Anania, apropiatii lui si de conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse. Oare sunt acestia cei mai indreptatiti sa il atace pe IPS Nicolae Corneanu? Eu nu cred. Incalificabil consider gestul lui Bartolomeu Anania de a-i acorda titlul de "doctor honoris causa" al Facultatii de teologie ortodoxa din cadrul Universitatii "Babes - Bolyai" patriarhului rus Alexei al II-lea. Ne aducem aminte cate acuze ne-au adus preotii rusi pentru faptul ca BOR dorea reactivarea a trei episcopii in Basarabia.

S-a ajuns ca si in conducerea Bisericii Ortodoxe Romane sa fie tabere care se ataca unele pe altele la fel ca in politica... Acest lucru poate afecta serios si crestinii care pot fi manipulati usor de preoti. Am vazut situatii cand cetateni fideli unei anumite fete bisericesti protestau impotriva unor anumite decizii si chiar deveneau violenti.

Sunt foarte multe de zis dar parca este pacat sa ne atacam preotii asa cum atacam politicienii, cu toate ca unii dintre ei ar merita..



Technorati tags:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu