vineri, 8 februarie 2008

Isteria coruptiei din fotbal

De ceva vreme, jurnalele de sport se deschid cu stiri ce fac referire la conducatorii din fotbal care dau cu subsemnatul la DNA. Cel mai probabil va fi un foc de paie deoarece nu cred ca se va lasa cu vreo arestare. In ultimii 3-4 ani foarte multe dosare de coruptie la inivel inalt au tinut prima pagina a ziarelor si nimeni nu a fost gasit vinovat. Nu trag sperante ca ancheta facuta de Departamentul Anti-Coruptie va avea vreun efect benefic pentru fotbalul romanesc sau pentru Minsterul de Finante. Pur si simplu este an electoral si trebuie sa se vada ca institutiile statului lucreaza cinstit si corect in beneficiul poporului.

In acelasi timp, o actiune similara se petrece si in Serbia , unde la fel ca si la noi toti conducatorii de cluburi sunt verificati in legatura cu anumite transferuri suspecte. Spre deosebire de noi, la sarbi s-a lasat si cu arestari si nu cred ca "investitorii" romanii au fost niste sfinti in comparatie cei din tara vecina. Acolo au fost arestati oficiali ai cluburilor Steaua Rosie Belgrad si FC Vojvodina si chiar si vicepresedintele Federatiei Sarbe de Fotbal.

La noi in continuare e liniste si pace iar fotbalul romanesc, chiar daca nu este performant, continua sa fie o sursa de imbogatire pentru anumiti baieti care ocolesc legea cu nerusinare.

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu