sâmbătă, 16 februarie 2008

De maine Kosovo va deveni un stat independent!

Premierul kosovar Hashim Thaci a dat de inteles ca maine se va proclama independenta provinciei Kosovo. De maine un nou stat musulman va aparea pe harta Europei, un stat nascut din dorinta unor teroristi cum este actualul prim-ministru de la Pristina ( mai multe puteti afla aici ) ajutat de puternice tari care se declara exemple de democratie. State importante din Europa si chiar si Statele Unite l-au sprijinit pe Thaci pentru a obtine aceasta independenta.
Toata lumea a uitat de faptul ca doua treimi din populatia sarba din Kosovo a fost alungata violent din provincie, de afacerile necurate in care au fost implicati actualii conducatori albanezi sau de dorinta intregii Serbii care considera Kosovo leaganul civilizatiei sarbesti. Nu se gandeste nimeni la ce presiune imensa vor fi supusi cei 100 de mii de sarbi care au mai ramas in Kosovo. Probabil este un numar neglijabil gandindu-ne cate milioane de dolari vor intra in buzunarele unor personaje influente.
Serbia, ajutata doar de Rusia si cateva tari europene "ratacite" nu prea are ce face in aceasta cauza atata timp cat kosovarii se bucura de un asa mare sprijin international. Singurul lucru pe care l-ar putea face conducerea de la Belgrad ar fi un blocaj economic aplicat provinciei si viitorului stat independent.
Pe harta Europei va aparea un stat foarte sarac unde o persoana castiga in medie 1 dolar pe zi iar tara nu dispune de prea multe resurse. In cazul ruperii de Serbia, Kosovo nu ar putea rezista fara ajutoare masive din afara. Este evident ca doar pe surse proprii tara va ajunge la colaps.
In urmatoarele zile vom asista la transmisiuni in direct de la fata locului unde vom vedea bucuria oamenilor fericiti ca au devenit independenti fata de Belgrad. Oare chiar sunt asa de naivi sa creada ca li se va schimba viata radical? Singurii care vor trai mai bine sunt Hashim Taci si fostii sai amici din conducerea UCK.

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu