joi, 8 noiembrie 2007

Noi negocieri esuate in problema Kosovo


Luni au avut loc la Viena noi negocieri in legatura cu problema kosovara.Au participat reprezentantii Serbiei,reprezentantii albanezilor din Kosovo si mediatorii ce fac parte din Troica internationala pentru Kosovo,formata din emisarii Statelor Unite, Uniunii Europene si Rusiei.
Delegatia Belgradului ,condusa de presedintele Boris Tadici si premierul Vojislav Kostunica,a respins propunerea conceputa sub forma a 14 puncte,care prevedeau,printre altele ca Serbia sa nu mai guverneze in Kosovo si sa isi retraga trupele din zona.
 Exista foarte putine sperante ca cele doua parti sa cada la un anumit punct comun pana la data limita de 10 decembrie. Albanezii au spus ca daca pana pe 10 decembrie nu se ia o decizie care sa le convina si lor vor declara unilateral independenta, lucru care va provoca tensiuni majore in randul sarbilor care nu se stie cat vor mai suporta aceasta destramare a tarii.
 Alaturi de partea sarba se afla si presedintele rus Vladimir Putin care a declarat la o vizita in Spania :""Cred că principiul integrităţii teritoriale a statelor, pe care noi îl apărărm în problema Kosovo, priveşte numeroase ţări ale Europei şi considerăm extrem de iresponsabil să neglijăm astăzi acest principiu"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu