duminică, 24 ianuarie 2010

Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii - o noua provocare in contextul coeziunii teritoriale din spatiul Sud Est European

Joi, 20 ianuarie am asistat la o conferinta organizata de Ministerul Dezvoltarii Regional si Turismului in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe legata de strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii.

La conferinta organizata la hotelul Novotel au participat Razvan Murgeanu, Viorel Ardealeanu, ambasadorii Serbiei si Austriei in Romania, Ministrul Adjunct al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria, alti reprezentanti oficiali ai statelor dunarene si Comisiei Europene, dar si romani din structuri guvernamentale, ONG-uri si alte institutii.

Scopul intalnirii a fost de a imbunatati colaborarea si comunicarea dintre statele din regiunea Dunarii.

Ca participant la aceasta conferinta, sper ca invitatii reprezentativi ai conferintei au reusit sa puna bazele unei viitoare colaborari mai fructuoasa, in spatele activitatilor specifice conferinte. Nu cred ca discursurile oficialilor straini, si cu atat mai putin ai celor romani au adus ceva nou schimbarii acestei viziuni referitoare Dunarii. Nici workshop-urile orientate asupra celor trei axe de dezvoltare nu si-au atins scopul, concluziile fiind destul de vagi si in mare, fara legatura cu tema conferintei.

Sper ca inaltii oficiali sa aiba o viziune mult mai buna si orientata pe termen lung care sa puna bazele unei strategii dunarene foarte necesara dezvoltarii regiunilor din bazinul Dunarii.

Un comentariu: