joi, 4 februarie 2010

Formatul unei stiri

Sunt de parere ca o mare parte a jurnalelor de stiri de la televiziunile romanesti sunt de proasta calitate, pregatite superficial.

Hai sa vedem cum arata o stire la un jurnal de stiri obisnuit. Sa luam ca exemplu o stirea aceasta: "Un barbat aflat in stare de ebrietate si-a luat la bataie sotia".

Hai sa vedem cat de insistenti sunt jurnalistii!

Crainicul jurnalului ne anunta cu un ton grav ca un barbat aflat in stare de ebrietate si-a luat la bataie sotia si ne anunta ca vom afla mai multe in reportajul urmator.

In timp ce vedem imagini de la fata locului, o voce serioasa ne anunta ca un barbat aflat in stare de ebrietate si-a luat la bataie sotia.

Sotia este intrebata de reporter ce s-a intamplat si ea spune cu mare durere in suflet ca sotul ei care se afla in stare de ebrietate a luat-o la bataie.

Un vecin este intrebat ce stie. Acesta raspunde afisand un aer de cunoscator ca vecinul sau, fiind in stare de ebrietate si-a luat la bataie sotia.

Ne intoarcem in studio, unde crainicul ne anunta ca reporterul regional ne poate da mai multe amanunte de la fata locului. Acesta spune ca un barbat in stare de ebrietate si-a luat la bataie sotia.

Ati prins ideea, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu