joi, 14 ianuarie 2010

Imunitate si tigari in Muntenegru

De mult timp nu am mai postat ceva balcanic, un subiect legat de acest(..sau fost) butoi de pulbere al Europei.

Iata ca vin cu ceva probleme muntenegrene. Va aduceti aminte de Milo Djukanovic? Va mai aduceti aminte de momentul declararii independentei Muntenegrului fata de Serbia?

Un important politician din Italia, Francesco Forgione, a declarat ca Prim Ministrul Muntenegrului, Milo Djukanovic, a refuzat in repetate randuri sa depuna marturie in fata Curtii de Justitie Italiene in cazul unui caz de contrabanda de tigari datorita faptului ca pozitia pe care o ocupa ii ofera imunitate.

Intr-una din cartile sale ("Mafia Export"), italianul il considera pe Djukanovic ca unul dintre oamenii cheie in contrabanda internationala de tigari ce a avut loc intre 1994 si 2000.Intre anii 1999 si 2000, comertul ilicit de tigarete ajunsese la cateva miliarde de dolari, anual.

Cei care se ocupa de acest caz, au mentionat ca vor astepta ca Djukanovic va fi din nou anchetat, imediat ce imunitatea sa va lua sfarsit. Ramane de vazut cat timp se va mai bucura Djukanovic de acest lucru si cat se va mai prelungi acest caz la Bari?

Acum, ne dam seama si mai mult de ce Djukanovic si-a dorit atat de mult ca Muntenegru sa devina independent...sub conducerea sa.

Alte articole:

Despre contrabanda internationala de tigari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu