sâmbătă, 7 februarie 2009

Parlamentul European forteaza toate tarile UE sa recunoasca independenta Kosovo

Parlamentul European a adoptat joi (5 februarie) o rezolutie in care cere tuturor tarilor Uniunii Europene sa recunoasca independenta Kosovo. Provincia a obtinut recunoasterea acestei independente din partea a 22 din 27 de tari care apartin Uniunii Europene.
Rezolutia, care a trecut Joi cu o majoritate de 424 de voturi, recomanda Romaniei, Ciprului, Slovaciei, Spaniei si Greciei sa urmeze exemplul celorlalte 22 de tari.
Reprezentantii Parlamentului European considera ca in acest fel vom asista o dezvoltare economica si politica in regiune si in acest fel se va asigura stabilitatea in Balcani.
Rezolutia mai incurajeaza ca pe viitor sa fie posibil ca etnicii sarbi sa participe in viata politica, economica si sociala din Kosovo.
(fragmente traduse dintr-un articol aparut pe site-ul http://www.setimes.com )

In aceasta perioada de criza economica cand multe tari cauta cu disperare ajutorul Uniunii Europene, Parlamentul European recomanda insistent celor 5 tari precizate mai sus sa urmeze exemplul celorlate tari, si anume de a recunoaste independenta Kosovo.
Intr-o Europa democratica, atitudinea europenilor de acolo mi se pare una venita din Rusia anilor '50. Se prezinta foarte mult succesele avute in dezvoltarea provinciei, se vorbeste cu mare mandrie de posibilul succes al planului EULEX, ni se spune ca minoritatile trebuie sa se integreze in viata sociala si ca se apreciaza atitudinea constructia a Belgradului vis-a-vis de relatia cu Pristina. Aiureli !!!

Acolo exista probleme majore in economie, siguranta nu exista nicaieri iar sarbii din Mitrovica, care se simt straini in propria tara, sunt in fiecare moment la un pas de exterminare. Nu mai vorbesc despre minunatele lacase de cult, reprezentative pentru ortodoxism care sunt distruse. In plus, gandindu-ne la cine conduce Kosovo, cum putem spera ca totul va fi adus pe un fagas normal ?

3 comentarii:

  1. Am să repet şi-am să spun cât respir : Kosovo je Srbija !!!
    Până la urmă cine dracu mai e şi UE că nu e mai nimic de pămătuful uniunii ăsteia , Doamne iartă-mă ! ? !
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine m-au indignat foarte mult aceste atitudini ale Uniunii Europene, cand speram ca situatia se va imbunatati. Sa speram ca lucrurile se vor schimba in bine.

    Multumesc pentru vizita !

    RăspundețiȘtergere
  3. http://sfinx777.wordpress.com/2009/02/08/de-ce-doamne-de-ce/

    RăspundețiȘtergere