miercuri, 18 februarie 2009

Clinton revine !

Presedintele si Prim-ministrul din Kosovo au fost invitati pe 26 februarie sa se intalneasca cu Secretarul de Stat din S.U.A. Hillary Clinton. In cadrul acestei intalniri cei doi vor fi asigurati de sprijinul si prietenia Statelor Unite in dezvoltarea regiunii.

Ambasada americana de la Pristina a mai adaugat ca in ultimul an s-au facut pasi rapizi pentru construirea institutiilor democratice si s-au respectat principiile de baza din planul Ahtisaari privind drepturile minoritatilor.

S-a mai spus ca Departamentul de Stat american apreciaza eforturile oamenilor din Kosovo si ale Guvernului in promovarea stabilitatii in regiune.

Blic

Am citit fragmente din declaratiile facute de Ambasada americana si am vazut multa ipocrizie. Nu putem vorbi de stabilitate in regiune, si cu atat mai putin despre una promovata de kosovari. Nu putem vorbi de drepturile minoritatilor, si cu atat mai putin de drepturile sarbilor din nordul regiunii. Nu putem vorbi de institutii democratice in Kosovo sau de economie. Intr-un alt articol aud ca mafia albaneza din Kosovo incearca sa produca un tip de cocaina modificata genetic pentru ca sa nu mai fie dependenti de Columbia. Asistam la crearea unei Columbii in Europa iar autoritatile americane lauda succesele kosovarilor. Si cine lauda aceste lucruri ? Hillary Clinton, sotia lui Bill Clinton, omul care a incurajat bombardarea Iugoslaviei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu