luni, 12 ianuarie 2009

"Gaseam in fiecare dimineata corpuri ale sarbilor ucisi ! "

Mauro Del Vecchio, un fost general in armata italiana care a condus o unitate de 7000 de soldati care au intrat in Kosovo in iunie 1999 a povestit jurnalistilor de la saptamanalul italian "Panorama" despre faptul ca in primele trei saptamani ale mandatului sau ,in fiecare dimineata primea rapoarte privind descoperirea de corpuri ale sarbilor ucisi. Datorita faptului ca subiectul era unul taboo, nu a fost lasat sa vorbeasca cu jurnalistii.

"Uciderile au continuat si mai tarziu, insa, frecventa lor a scazut. Cei care nu fugeau din Kosovo se aflau intr-un risc continuu de a fi omorati. Casele sarbesti parasite au fost daramate sau incendiate. De asemenea, albanezii au distrus si bisericile si manastirile, scopul lor fiind acela de a inlatura orice semn al prezentei Sarbilor in regiune" , a spus Del Vecchio, acum, reprezentant al Partidului Democrat in Senatul Italiei.

"Panorama" a publicat pentru prima data imagini cu crimele facute de soldatii italieni impotriva sarbilor in anul 1999.

"Nimeni nu a recuperat cadavrele sarbilor care erau in toate locurile posibile". Mamele si sotiile celor morti se rugau ca acestia sa fie gasiti, dar majoritatea n-au fost gasiti niciodata", a mai spus Mauro Del Vecchio. Saptamanalul italian a publicat si faptul ca peste 70 % din cei rapiti nu au fost gasiti nici dupa incetarea conflictului.

Publicatia a intrat si in posesia unor fotografii pe care soldatii UNMIK le-au gasit in anul 2003 in Decani dar nu au fost date publicitatii din cauza ca erau "infricosatoare". Ele arata un membru KLA (Kosovo Liberation Army) zambind si care tine in mana capul unui sarb. Intr-o alta poza, acesta pune intr-o sacosa doua capete taiate. Se presupune ca in perioada in care au fost facut fotografiile, zona era controlata de Ramush Haradinaj.

Surse:

Blic

Priviti un film in care veti vedea imagini socante cu bisericile si manastirile din Kosovo inainte si dupa ce au fost daramate si batjocorite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu