luni, 12 ianuarie 2009

Actualitati interpretate de Iudici

RAZBOIUL DIN GAZA

Am fost destul de reticent in a comenta evenimentele tragice ce au loc in Fasia Gaza. In cazuri ca Georgia si Kosovo nu am ezitat sa-mi prezint parerile personale dar aici am cateva retineri. M-am ferit sa ma alatur curentului anti-israelian. Nu stiu ce tara ar sta fara sa actioneze cand teritoriile sale sunt atacate constant de catre tara vecina. Si nici Hamas-ul nu este format doar din sfinti.. Pe de alta parte sunt revoltat cand vad imaginile cu copii omorati si cand aflu ca Israelul a folosit fosfor alb cand a atacat Gaza.

CRIZA GAZELOR

Tinand cont ca actualul presedinte al Federatiei Ruse este fostul director al Gazprom iar premier este Vladimir Putin, Uniunii Europene ii este foarte greu sa negocieze pe problema gazelor. Ucraina condusa de Viktor Iuscenko nu a fost niciodata pe placul Moscovei iar avantajele de care ucrainienii se bucurau de pe urma rusilor trebuiau sa se termine. Parerea mea este ca daca aveam niste conducatori cu capul pe umeri, puteam profita de aceasta situatie. Se cunoaste faptul ca proiectul Nabucco care ar pleca din Turcia nu se bucura de prea mult suport in Uniune. Acest moment era unul bun de a trage un semnal de alarma de necesitatea acestui proiect. Din pacate, noi ne gandim sa ne bucuram de "generozitatea" rusilor de a ne introduce in South Stream. Iar cand a venit vorba sa livram gaze vecinilor, ne-am trezit ca nu avem infrastructura. Halal tara !

VULPEA DE LA MAI

Criza din PSD a devenit o problema nationala. La inceputul povestii de dragoste dintre PDL si PSD, toata lumea plangea de mila grupului de la Cluj. Iata ca pentru non-combatul lor pe plan local, acestia au fost rasplatiti cu o functie de director al MAI. Toata lumea din PSD a sarit de fund in sus cum si-a putut permite Gabriel Oprea sa-l puna pe Ardelean in aceasta functie fara sa respecte nu stiu ce protocol dintre cele doua partide. Iliescu sare in sus si critica o alianta cu Basescu, Geoana tipa dar nu stie nici el de ce iar Mitrea se intreaba de ce trebuie pedepsit Oprea. Nimeni nu se gandeste la faptul ca Virgil Ardelean nu trebuia pus in functie pentru ca a fost foarte slab in perioada cand a mai ocupat acest post... Da mult mai bine la public sa difuzezi o cearta intre Iliescu, Geoana si Mitrea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu