joi, 18 decembrie 2008

Analiza viitorului Guvern

Azi au fost propuse persoanele care vor ocupa functia de ministru in viitorul Guvern, din partea PSD si PDL.

Voi incerca sa-mi spun parerea vis-a-vis de fiecare membru al cabinetului in cateva cuvinte incepand cu premierul.

Prim-ministru - Emil Boc

Nu am fost de acord nici cu nominalizarea lui Stolojan si nici cu cea a lui Emil Boc. Preferam un premier mai autoritar ca de exemplu, Vasile Blaga. Poate ca Traian Basescu chiar si-a dorit un premier slab pe care sa-l controleze si asupra caruia sa arunce vina fara ca acesta sa riposteze.

Vice-Premier - Dan Nica

Nu stiu ce atributii intra in fisa postului de Vice-premier. Nu am fost niciodata suporter al lui Dan Nica. In concluzie, nu stiu ce as putea spune aici.

Ministerul Finantelor Publice - Gheorghe Pogea

Aceasta nominalizare mi se pare o prostie. Nu prea inteleg ce legatura are Pogea cu finantele. Cum au mai spus si alti analisti, intr-o perioada de criza economica, ne trebuia un specialist la acest minister.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Marian Sarbu

L-am mai vazut pe Marian Sarbu in aceasta functie intre 2000 si 2004. Nu a avut rezultate notabile si cred ca PSD-ul putea propune o figura noua pentru aceasta functie.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - Radu Berceanu

Radu Berceanu revine in Guvern la Ministerul Transporturilor. In mandatul trecut a vorbit mult, a criticat dar mare lucru nu a facut. Nu stiu daca a invatat ceva din precedentele sale experiente in Guvern si sper ca va face chiar lucruri utile dezvoltarii infrastructurii.

Ministerul Educatiei si Cercetarii - Ecaterina Andronescu

Doamna Rector va fi din nou Ministru al Educatiei. Era una din putinele variante pentru aceasta functie. Poate ca a fost cea mai buna solutie si sper ca va aduce un vant de schimbare in sistemul romanesc de invatamant.

Ministerul Economiei - Adriean Videanu

Unul din membrii importanti din PDL a fost propus pentru un minister foarte puternic. A lucrat in cadrul Aliantei DA pentru taxa unica. Vom vedea ce rezultate va avea in aceasta functie si sa speram ca nu va aduce si aici doar proiecte ca si la Primaria Bucurestiului.

Ministerul Sanatatii - Ionut Bazac

Nu stiu prea multe despre Ionut Bazac, doar ca este reprezentantul Ferrari in Romania. Este absolvent de Medicina si cu siguranta va fi un ministru mai bun ca Eugen Nicolaiescu. Nu este prea greu..

Ministerul Apararii Nationale - Mihai Stanisoara

Consilierul prezidential Mihai Stanisoara pare sa fie o solutie buna Aparare. Sa vedem ce hotarari va lua privind prezenta armatei romane in Irak sau Afganistan.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Ilie Sarbu

Si Ilie Sarbu a mai fost prezent in guvernarea 2000-2004. Are multe lucruri de rezolvat privind dezvoltarea agriculturii. Inca ne afla in coada Europei in acest domeniu. Este un om cu multa experienta si pare capabil sa rezolve o parte din aceste probleme.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei - Vasile Blaga

Chiar daca nu a obtinut Ministrul Interne, Vasile Blaga a obtinut un loc in viitorul Guvern. Poate face o treaba buna la acest minister, gandindu-ne ca a ocupat pana acum functia de prefect sau de Ministru de Interne.

Ministerul Administratiei si Internelor - Gabriel Oprea

A reusit sa obtina Ministerul de Interne in fata colegului sau Catalin Voicu. Dintre cei doi, mi se pare solutia cea mai buna, dar nu mi se pare persoana potrivita pentru acest post. Activitatea sa din Ilfov nu a fost printre cele mai bune.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - Gabriel Sandu

Nu a reusit sa obtina un post de parlamentar si nu stiu ce legatura are cu acest minister. Vom vedea cat timp ii va lua sa inteleaga cu ce se mananca.

Ministerul Afacerilor Externe - Cristian Diaconescu

Foarte multa lume are incredere in Cristian Diaconescu ca Ministru de Externe. Probabil ca este o solutie buna si nu vom mai avea parte de gafe diplomatice.

Ministerul Culturii si Cultelor - Theodor Paleologu

Theodor Paleologu este un diplomat de cariera si fiul lui Alexandru Paleologu. Pare mai potrivit sa se ocupe de Cultura decat Sever Voinescu.

Ministerul Mediului - Nicolae Nemirschi

Vice-primarul Constantei a obtinut Ministerul Mediului. Ramane sa vedem daca acesta va intelege exact cu ce sa se ocupe si daca va avea grija de fondurile europene ce vor veni de la U.E.

Ministerul Tineretului si Sportului - Monica Iacob Ridzi

Europarlamentar, Monica Iacob Ridzi nu stiu cum va reusi sa rezolve problemele legate de sportul romanesc. Poate o va ajuta tineretea.

Ministerul Turismului - Elena Udrea

Elena Udrea trebuie sa inteleaga ca a conduce un Minister inseamna mai mult decat statul pe un sezlong pe plaja Hotelului Rex.

Ministerul pentru IMM-uri, Comert si Afaceri - Constantin Nita

Nu-mi este deloc simpatic omul asta si nu stiu cu ce poate fi de folos in actualul Guvern.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul - Victor Ponta

Victor Ponta nu va avea prea multe de facut tinand cont ca guvernul este unul puternic majoritar. Da bine in CV ca ai fost ministru, chiar daca la nimic.


Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu