luni, 15 septembrie 2008

Bataia de joc de la Haga continua

Zilele acestea, la Haga a avut loc procesul impotriva lui Rasim Delic, un criminal de razboi, comandant militar musulman bosniac. Este unul dintre putinii musulmani din Bosnia care a fost chemat in fata Tribunalului International.

Cu toate acestea el a fost pedepsit intr-un mod ce jignesteste profund familiile sarbilor si croatilor morti in acel razboi cumplit. Rasim Delic a creat in anul 1993 o unitate militara de mujahedini care a luptat impotriva sarbilor si croatilor in timpul razboiului bosniac. Acest personaj teribil a fost achitat in procesele in care i se aduceau acuze cum ca ar fi omorat foarte multi detinuti de origine sarba si croata intre anii 1993 si 1995 in zone din centrul Bosniei. El a fost acuzat pentru faptul ca nu a prevenit crimele comise de mujahedini si nu a respectat legile unui razboi si a primit o pedeapsa de doar 3 ani de inchisoare. Este strigator la cer cum aceasta institutie mondiala isi permite sa ia astfel de decizii, sfidand adevarul.

El Mujahed este numele unitatii militare creata de Rasim Delic. Acestia au luptat intre anii 1993 si 1995 in Bosnia de partea bosniacilor musulmani si se estimeaza ca numarul acestora era in jur de 4000, multi dintre ei venind din Pakistan, Afganistan, Egipt, Iran, Algeria si Arabia Saudita. Se crede ca acestia au fost ajutati financiar de Arabia Saudita.
In 1993 guvernul bosniac a recunoscut oficial organizarea acestor voluntari in detasamentul "El Mujahed" pentru a restabili ordinea in zona. Mujahedinii au reusit sa recruteze tineri bosniaci, carora le-au dat mancare, arme si uniforme. Acestia au inceput sa preia de la mujahedinii veniti din alte tari obiceiurie si felul de a trai , astfel a devenit din ce in ce mai greu spre a deosebi bosniacii de mujahedinii veniti din Africa si Asia.

In continuare las imaginile sa vorbeasca si sa decideti dumneavoastra daca este corecta decizia luata la Haga









Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu