marți, 16 septembrie 2008

54/24

54/25

54/24 este numele unei carti superbe scrise de Bogdan Teodorescu. In 254 de pagini autorul ne povesteste intr-un mod extrem de placut 54 de calatorii facute in 24 de tari. Cartea ne ofera bogate cunostinte de istorie, geografie dar si de arta culinara.

Bogdan Teodorescu ne plimba prin locuri impresionante din Italia, Franta, Germania, Mexic, Brazilia, India, dar si din alte locuri la care nici nu te gandesti. Am ramas uimit ca exista frumos in locuri in care as fi jurat ca nu o sa pun niciodata piciorul.

Pot sa spun ca in timpul lecturari cartii m-am simtit prost pentru faptul ca stateam in fotoliu si nu eram intr-un varf de munte, intr-un templu aztec sau pe o plaja, udandu-mi picioarele in apa limpede a oceanului.

Un fragment din aceasta carte mi-a ramas intiparit in minte si ori de cate ori o sa ma gandesc la o vacanta, o sa imi aduc aminte de vorbele lui Bogdan Teodorescu: " Folositi-va vacantele la maxim! Obositi-va in ele si odihniti-va atunci cand reincepeti serviciul! Nu mergeti mereu in acelasi loc si nu va petreceti acele putine zile de libertate lungiti intr-un sezlong la soare, la marginea unei piscine impersonale, pentru ca seara sa intrati in restaurantul-cantina al hotelului, unde sa mancati carne fripta si cartofi prajiti. Bucurati-va de toata mostenirea gastronomica, istorica si culturala care este in jurul nostru, bucurati-va de nivelul extraordinar de confort si de viteza la care a ajuns turismul mondial, bucurati-va de paleta foarte larga de optiuni financiare la care aveti acces." (54/24 - Bogdan Teodorescu - Editura Tritonic)

Sper ca si voi, cei ce veti citi acest articol, veti urma indemnul autorului...

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu