vineri, 15 august 2008

Paralia Katerini

Paralia Katerini este una dintre cele mai cunoscute statiuni ale Greciei si este situatia in regiunea Pieria. Statiunea se afla la aproape 70 de km de orasul Salonic si la doar 20 de km de Muntele Olimp. Turistii care ajung aici au o gama variata de petrecere a timpului liber. Se pot relaxa pe plajele din apropiere sau pot face excursii numeroase in zone ca Meteora, Muntele Olimp sau Insula Skiathos. De asemenea, in statiune exista numeroase supermaketuri, magazine de suveniruri ori de blanuri. Pentru cei tineri, exista cluburi unde cu siguranta veti petrece nopti de neuitat. Eu recomand cluburile Gold si De Luxe.

Anul acesta, statiunea era populata de numerosi turisti veniti din Romania si Serbia. Pe langa acestia se adaugau bineinteles cei greci dar si cei bulgari, germani, macedoneni sau albanezi. Nu trebuie sa va ganditi cand ajungeti acolo ca veti avea probleme legate de comunicare. In toate restaurantele gasiti meniuri in limba romana iar angajatii inteleg limba romana.

Preturile la cazare sunt mult mai mici decat la noi in tara, in schimb preturile alimentelor le depasesc pe ale noastre. Cam ce castigati la cazare, veti pierde la cumparaturi.

Daca veti sta in Paralia sau Olimpic Beach puteti ajunge cu usurinta in orasul Katerini cu autobuzul, platind 1 euro si 30 de centi. Acolo puteti vizita parcurile, care m-au impresionat si puteti face cumparaturi la preturi mai accesibile decat in statiune.

Acum las imaginile sa vorbeasca...



Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu