joi, 31 decembrie 2009

Politic sarbesc si ucrainian

Serbia

M-am bucurat sa aud ca s-a deschis drumul Serbiei pentru aderarea la Uniunea Europeana si in acelasi timp ridicarea vizelor. Iata ca si sarbii, la fel ca si noi acum cativa ani, au sarbatorit acest lucru printr-o cafea in orasele apropiate din tarile vecine.

Posibila aderare a Serbei in Uniunea Europeana are darul de a calma partial spiritele in zona Balcanilor si in acelasi timp de a readuce economia Serbiei la un nivel performant.

Ziveli!

Ucraina

Va mai aduceti aminte de revolutia portocalie din Ucraina? Va mai aduceti aminte de euforia ucrainiana legata de alegerea lui Viktor Iuscenko in fruntea tarii. Dupa 5 ani, ultimele sondaje stau cam asa. Pe primul loc cu 42 de procente se afla fostul adversar al lui Iuscenko, Viktor Ianukovici, urmat de Iulia Timosenko la o distanta de 20 de procente. Speranta ucrainienilor de acum 5 ani, Viktor Iuscenko are doar 3.5%, conform acestui sondaj. Vom avea din nou un presedinte apropiat Rusiei? Vor reusi din nou Iuscenko si Timosenko sa creeze o alianta pentru a evita apropierea de Moscova? Vom vedea in Ianuarie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu