duminică, 3 mai 2009

Bariere

Ai cateodata senzatia ca le poti face pe toate. Gasesti lucruri faine iar dorinta sa te implici este foarte mare. Te gandesti in perspectiva si realizezi ca daca tot ce ti-ai propus iese bine, ar fi exceptional. Viitorul suna mai bine pentru tine!

Nu te gandesti intotdeauna la obstacole. Nu te gandesti ca un proiect ar pica pentru ca nu mai poti face fata. Nu realizezi pe moment ca dezamagirea ratarii unui proiect poate implica o serie de insuccese iar gandurile tale pe viitor incep sa se intunece. Revi la starea initiala, revi la mediocritate. Pe mine ma sperie cel mai mult mediocritatea si nu as vrea ca si pe viitor sa o cunosc. Imi plac extremele si vreau sa ajung la ele. Drumul este greu si este si mai greu sa-ti pastrezi o doza de ambitie constanta. Cei slabi clacheaza. Ei sunt sortiti mediocritatii.

Ce bariere pot aparea? Timpul prea scurt, o persoana "destructiva", o situatie imprevizibila... Ne putem imagina multe astfel de bariere. Cel mai important este sa le ocolim si sa ne asumam riscul ca ne poate calca trenul oricand...

6 comentarii:

  1. Si totusi.. Daca n-ar exista obstacole, viata ar fi monotona, arida, previzibila. Ce diferente ar exista atunci intre oameni? Cei mai tari sunt ce mai tari pentru ca exista oameni cu care sa se compare. Daca am fi cu totii grozavi, ne-am scalda in mediocritate. Gradele de comparatie s-ar dizolva si n-am ramane decat o masa amorfa de oameni, zbatandu-se intr-un existentialism egal. Lumea asta este pana la urma frumoasa pentru ca exista albi, negri, dar mai ales pentru ca exista atatia gri. Si cu atatea tonuri. :)

    Obstacolele sunt acolo pentru a fi depasite. Si, cateodata, pentru a sti cine iti sunt prieteni. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga anonimule,

    In primul rand, iti multumesc pentru comentariul tau. Pot sa-ti spun ca m-a pus pe ganduri...

    Primul meu gand a fost: "Oare eu am adresat acest articol tuturor?" Am adresat articolul celor care imi doresc sa cunoasca succesul. Sunt lucruri de care ma lovesc si eu si ma impiedica sa ajung sus. Asta pentru ca, oameni diferiti mie reusesc sa evite obstacole.

    De ce sa nu recunosc? Imi doresc ca diferentele dintre noi sa poata fi esentiale in urcarea mea pe scara succesului si in coborarea celor care se afla acum acolo unde imi doresc eu sa ajung.

    Dejan

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place sa cred ca odata si-odata se va face un bilant. Si ca cei care ocolesc vor fi pusi sa reia cursa. :) Nu stiu daca o sa fie asa, dar prefer sa privesc lucrurile intr-un mod optimist.

    Tot eu. :)
    //doreste binele tau, nu raul altora. Chiar daca rezultatul poate fi acelasi. [Este poate prea urat spus, observa numai nuanta.]

    RăspundețiȘtergere
  4. ... Poate ca va exista un bilant. Este posibil ca bilantul celor care ocolesc barierele sa nu ma "afecteze" si sa raman "pagubit" in domeniul respectiv...

    Chiar imi doresc binele meu si nu-mi doresc raul altora. Insa, capricornul din mine spune mereu ca acele diferente imi pot fi favorabile daca stiu sa le folosesc.

    Dejan

    //Multumesc pentru interesul acordat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uof. Nu mai fii atat de pesimist. :) Stiu ca e cliseu, dar viata e frumoasa, chiar si atunci cand ti se pare ca nu e. Prin simplu-i act de existenta. Din pacate este si marginita. Ai grija sa nu o faci convergenta. ;)

    Iarasi eu.
    //e cu schepsis. Weierstrass e tare. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi este frica de mediocritate, dar si de monotonie.. Si daca tot ma lovesc de monotonie, sa fie monoton crescatoare :)

    Viata este frumoasa, atunci cand stii sa o traiesti. Un mafiot sarb spunea ca este mai bine sa traiesti o zi ca un leu decat o viata ca un vierme..

    Dejan

    RăspundețiȘtergere