miercuri, 29 aprilie 2009

Finantare pentru proiectele din regiunea de granita din Romania sau Serbia

Pe 30 aprilie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei si Ministerul Finantelor din Serbia vor lansa un program prin care autoritati locale sau publice sau ONG-uri pot veni cu propuneri in legatura cu dezvoltarea economica si sociala a regiunii de granita din Serbia si Romania, cat si pentru promovarea celor doua comunitati.

Aceste proiecte sunt finantate de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA), Componenta Transfrontaliera si cofinantat de Romania si Serbia in cadrul Programului IPA DE Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia.

Fondurile europene disponibile pentru aceste propuneri sunt de peste 10 milioane Euro. In cadrul fiecarui proiect, Uniunea Europeana va suporta 85 % din cheltuieli, statul roman va avorda 13 % pentru beneficiarii romani iar restul de 2 % va fi suportat de beneficiar.


// Pe mine ma bucura inceperea acestui program care reflecta relatiile din ce in ce mai bune dintre autoritatile de la Belgrad si de la Bucuresti. Un astfel de program ar putea revitaliza zona Clisurii Dunarii, care ar aduce beneficii imense ambelor tari.

Mai multe detalii puteti gasi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu