luni, 27 octombrie 2008

Miniciunile razboiului din fosta Iugoslavie incep sa iasa la iveala !

Helena Ranta, un medic dentist criminalist care a investigat crimele din localitatea kosovara Racak, din anul 1999 a declarat pentru o publicatie finladeza ca oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe din Finlanda au incercat sa influenteze concluziile acesteia pentru a acuza sarbii de acel "masacru".

De asemenea, William Walker, un oficial american aflat in Kosovo sub misiune OSCE, a fost foarte enervat de refuzul medicului finlandez de a minti privind investigatiile, adresandu-i acesteia injurii grosolane.

Evenimentele din Racak au reprezentat pentru NATO o buna ocazie de a incepe bombardamentul impotriva Iugoslaviei. Acum putem spune, ca concluziile investigatiilor au fost schimbate fara voia medicului, dar oricum declaratiile acesteia vin foarte tarziu si par sa ne arate si mai evident "aranjamentul" americanilor si al NATO cu albanezii din Kosovo.

Localitatea Racak a fost ocupata in anul 1998 de Armata de Eliberare a Kosovo (UCK). Pe 8 si 10 ianuarie 1999 albanezii din UCK au atacat politia sarba din apropiere ucigand 4 politisti sarbi. Pe 15 ianuarie a avut loc asa-zisul "masacru". Ziare importante ca "Le Monde" sau "Le Figaro" au sugerat atunci ca UCK a inscenat masacrul.

In 2002 filmul german Es begann mit einer Lüge ("It began with a lie") il acuza pe ministrul Rudolf Scharping ca prin manipulare privind evenimentele de la Racak, a obtinut sprijinul parlamentarilor de a sustine fortele armate din Kosovo. In rapoartele echipei de expertize din partea Uniunii Europene reiese faptul ca victimele erau persoane civile si au fost ucise in locurile unde au fost gasite de observatorii internationali. Din acea echipa facea parte si Helena Ranta...

KOSOVO JE SRBIJA !

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu