joi, 16 octombrie 2008

Cand romanu-i....roman !

Incepusem sa ma enervez ca ori de cate ori ratam o competitie, obtineam rezultate catastrofale la diverse competitii, ne trezeam cu vesnicul argument: mentalitate romaneasca. Ma saturasem sa aud scuza asta penibila care ne salva intotdeauna si puteam merge mai departe pentru a obtine din nu stiu ce miracol ceva bun. Din pacate asta e adevarul si adevarul (ma) doare.

Am reusit sa ma enervez din nou in aceasta seara. Am fost incantat pe parcursul a aproximativ 100 de minute de jocul prestat de jucatorii petrolisti in fata Rapidului. In schimb, am fost profund dezgustat de ultimele 15-20 de minute in care proastele noastre obiceiuri vechi de 2000 de ani au revenit in mintea celor 11 jucatori din Ploiesti. Rezultatul a fost "formidabil". Au reusit in cateva minute sa distruga un meci foarte frumos.

As putea sa dau exemplul celor de la Cluj. Admir foarte mult acea echipa dar acolo situatia este una speciala. Jucatorii straini sunt bine pregatiti, cunosc cu adevarat ce inseamna o competitie sportiva, dau dovada de profesionalism si au reusit sa-i atraga si pe cei cativa jucatori romani pe drumul cel bun. Acest lucru s-a imbinat cu stilul ardelenesc al conducerii si se vad rezultate. Acolo putem vorbi de o poveste succes dar este un caz special iar celelalte echipe nu pot pune un "sablon clujean" ca sa ajunga la rezultate. Se incearca ceva si la Timisoara dar din pacate doar o parte din lucrurile bune de la Cluj au putut fi implementate cu succes.

Ne vaitam, ne plangem de mila, ne recunoastem greselile si facem putin. Foarte putin !

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu