miercuri, 18 iunie 2008

Polonezii au cucerit Bucurestiul!

DSC00966 DSC00965
Am trait sa o vad si pe asta! Azi, pe Arcul de Triumf din Bucuresti lipsea steagul Romaniei, in locul lui fluturand steagul polonez. Pe langa arc se afla si o echipa de filmare si un poster agatat de schelele care nu mai vor sa dispara de langa monument.

Acum cateva zile, toata opinia publica din Romania era scandalizata cum ca o geanta uriasa Louis Vuitton inlocuieste o statuie din fata Hotelului Marriott pentru a face reclama noului magazin deschis in galeriile comerciale din hotel. Atunci ministrul culturii a anuntat ca va interzice amplasarea reclamelor pe monumentele istorice. Probabil ca le va mai trebui timp de gandire sa mai studieze si problema steagului polonez si a posterului amplasate pe Arcul de Triumf, asta daca genialii de la cultura mai considera Arcul de Triumf un monument istoric.

Toate sunt bune si frumoase la Ministerul Culturii. Ei pot face ce vor acolo pentru ca nu intereseaza pe prea multa lume de arta si de cultura. Romanii sunt mult mai interesati de problemele lor cotidiene si nu mai baga in seama faptul ca autoritatile care ar trebui sa aiba grija de patrimoniul national isi bat joc de el. Oare cat credeti ca au primit functionarii de la minister pentru a-i lasa pe polonezi sa-si infiga steagul pe Arcul de Triumf ? Mai mult de cateva sticle de whiskey si o vacanta la Varsovia nu cred....

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu