sâmbătă, 18 aprilie 2009

Kosovo si Metohia in lacrimi

Se vor scrie carti peste carti despre pricinile destramarii Iugoslaviei, dar nu vor putea arata limpede cele ce in Sfanta Scriptura se spun intr-o singura propozitie.

Doua rele a facut poporul in Iugoslavia. Au lepadat pe Dumnezeu, izvorul apei vietii, acesta este intaiul pacat, intaiul rau - si si-au sapat fantani surpate, care nu vor putea tine apa - acesta este al doilea pacat, al doilea rau. Pastorii si carmuitorii poporului l-au parasit pe Hristos Dumnezeu, Cel ce este intotdeauna izvor de apa proaspata si sanatoasa, si au inceput dupa pila popoarelor eretice si fara de Dumnezeu, sa sape puturi seci, sa adune apa de ploaie. Acestea numeau puturile seci "cultura si civilizatie" sau "stiinta si modernism", sau "progres", sau "moda", sau "sport" - si tot asa. Ne-am lepadat de Hristos, de aceea ne-am lepadat de Hristos. Iugoslavia a insemna indaratnicie impotriva lui Hristos, indaratnicie impotriva Sfantului Sava, indaratnicie impotriva a tot ce e Sarbesc, indaratnicie impotriva neamului Sarbesc, indaratnicie impotriva cinstei si intelepciunii poporului, indaratnicie impotriva tuturor celor sfinte ale neamului - indaratnicie, doar indaratnicie! Din aceasta pricina am avut un stat fara binecuvantarea lui Hristos, libertate fara bucurie, razboi fara lupte, prabusire fara biruinta, suferinta fara de seaman.


Acesta este raspunsul la intrebarea "Ce este Iugoslavia ?" pe care l-am aflat vizitand expozitia de fotografie "Kosovo si Metohia in lacrimi" - Milinko Stefanovici. Mai puteti vizita aceasta expozitie pana pe 30 aprilie la Ordinul Arhitectilor Romania pe strada Arthur Verona numarul 19.

Expozitia aduce fotografii din vara anului 1999 cand armata Iugoslaviei s-a retras din Kosovo, iar NATO impreuna cu organizatiile paramilitare albaneze au ocupat regiunea. De asemenea puteti citi fragmente impresionante din jurnalul tinut de Milinko Stefanovici in timpul acelor zile.

Va voi arata cateva imagini surprinse de mine in timpul vizitei la aceasta expozitie, insa va recomand sa mergeti sa vedeti cu ochii dumneavoastra pentru ca va garantez ca nu o sa regretati.

kosovo_8kosovo_7

kosovo_6kosovo_5

kosovo_4kosovo_3

kosovo_2kosovo_1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu