duminică, 12 aprilie 2009

Despre motivare !

Cat de motivat esti sa faci un lucru pe care ti l-ai propus sa-l faci si consideri ca te va ajuta mult in viitor ?

Sunt persoane carora nu le pasa de aceste lucruri, dar norocul nu le intoarce spatele si nu inteleg ce inseamna motivare, ce inseamna sa lupti pentru un proiect. Nu stiu sa construiasca pentru ca prin diferite circumstante au tot ce-si doresc. Nu sunt pretentiosi, nu au idealuri. Pur si simplu au noroc...

Unii s-ar motiva foarte mult, insa pe parcurs si-ar baga picioarele si s-ar gandi ca vor mai gasi alte oportunitati. In plus, incearca sa gaseasca motive false pentru a-si motiva decizia. Acestia sunt cei care pierd cel mai mult. Acestia muncesc, se zbat, sunt slabi din punct de vedere moral si pierd...Pierd timp, pierd ocazii cu care nu se vor mai intalni. Ei nu pot depasi un nivel de mediocritate iar succesul in viitor este putin probabil sa apara.

Altii stiu sa munceasca, stiu sa viseze si sa-si transpuna visele in realitate. Acestia reusesc sa ramana motivati pana la sfarsit. Isi vad visul cu ochii, li se deschid noi porti iar pentru ei viitorul suna mai bine. Ei au muncit. Au muncit mai mult decat cei din a doua categorie si au reusit sa pastreze un ritm constant de munca pe toata perioada proiectului. Nu sunt oameni « multilateral dezvoltati ». Isi impun cateva directii, nu se abat de la ele iar rezultatele nu intarzie sa apara. Ei vor suporta mult mai bine decat cei din a doua categorie frustrarea de a vedea un « norocos nenorocit » la acelasi nivel ca ei sau mai bun. In cazul unui esec, ei nu arunca vina pe ghinion, ci incearca sa se autoevalueze incercand sa gaseasca motivul real al esecului.

Voi cat de motivati sunteti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu