duminică, 23 noiembrie 2008

Exemplu de urmat privind problema Tinutului Secuiesc

Ministrul slovac de Externe Jan Kubis a declarat ca nu va permite minoritatii maghiara din tara sa nici un fel de autonomie. Declaratiile au venit in urma vizitei acestuia in Serbia.

"Serbia recunoaste drepturile colective ale minoritatilor, Slovacia nu, si nu avem de gand sa recunoastem nici un tip de autonomie nici unei minoritati", a declarat Kubis intr-un interviu acordat cotidianului Dnevnik.

El a mai spus ca Slovacia respecta drepturile individuale ale tuturor cetatenilor tarii, fara a tine cont de etnie, si nu va acorda niciodata drepturi colective nici unei comunitati, incluzand comunitatea maghiara.

Ministrul de Externe a punctat faptul ca niciodata in Slovacia nu vor exista cereri ale sefilor minoritatilor precum exista in Vojvodina.

"Nu pot vorbi despre politica Budapestei indreptata catre minoritatile maghiare din alte tari, dar stiu ce facem noi in Slovacia, cat timp pozitia minoritatii maghiare din Slovacia este responsabilitatea noastra", a mai spus ministrul.

El a mai subliniat ca nu vor exista discutii bilaterale sau la nivelul Uniunii Europene despre acest subiect.

Kubis a mai adaugat ca tara sa garanteaza fiecarui cetatean, incluzand cetatenii de diverse etnii, drepturi conform standardelor europene.

Sursa: B92

Cand vom avea un ministru de externe de talia celui din Slovacia?

Technorati tags:
>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu