miercuri, 30 ianuarie 2008

Vizita lui Basescu la Belgrad

Dupa cum stiti, Traian Basescu a efectuat acum cateva zile o vizita la Belgrad. M-a surprins faptul ca acest eveniment a avut loc in preajma turului doi de scrutin al alegerilor prezidentiale ce va avea loc in Serbia. De fapt scopul vizitei lui Basescu a fost acela de a-i face campanie electorala actualului presedinte sarb, Boris Tadic. In urma declaratiilor facute de ambii presedinti, era clar ca acesta este motivul vizitei.
Declaratia lui Basescu parca a fost un fragment din discursul electoral al lui Tadic.Si in plus pe timpul conferintei de prese, acestia si-au adresat reciproc complimente de genul "Am venit ca prieten si, daca nu as spune acest lucru, as avea mustrari de constiinta", "Romanii ii apreciaza foarte mult pe sarbi" , " Este dorinta noastra , este interesul nostru ca poporul care ne este prieten o data pentru totdeauna sa mearga pe calea europeana" sau "Basescu este omul care a inteles intotdeauna Serbia".
Personal , daca as merge in Serbia sa votez, l-as alege si eu pe Boris Tadic deoarece cred ca viitorul sarbilor este in Uniunea Europeana si nu alaturi de Rusia. Dar consider ca gestul lui Traian Basescu este putin riscant. Oare ce se va intampla cu relatiile romano-sarbesti daca alegerile vor fi castigate de Nikolic?

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu