vineri, 27 mai 2011

"Vanatoarea" s-a terminat

Pentru sarbul de rand pretul inceperii unor negocieri de aderare la Uniunea Europeana este prea mare. Modul in care a fost arestat Ratko Mladic reprezinta pentru sarbi daramarea unui mit. In mintea sarbului patriot, sarbului care nu da doi bani pe aliantele mondiale si care chiar le condamna pentru tot raul ce s-a abatut asupra Serbiei in anii '90, acest moment este unul de rascoala. Si-au vandut un erou, pe generalul Mladic pentru nimic. Presedintele Tadic este vinovatul lor.

Tadic a luat o decizie mai grea decat orice decizie de scoatere a unei tari din criza economica. Este constient ca va pierde si pierde intr-un moment in care radicalii devin din ce in ce mai puternici. Evenimentul va fi foarte bine gestionat de Nikolic, care poate cu usurinta sa profite de nationalismul multor sarbi care vor uita de reforme economice, de imbunatatirea nivelului de trai si de noua politica externa sarbeasca.

Marii "criminali" sarbi ai razboiului iugoslav sunt in boxa acuzatilor la Haga. Insa, pe ceilalti criminali din Bosnia, Croatia sau Kosovo nu-i aduce nimeni? Pe ei ii pot gasi fara a-i da in urmarire internationala. Ii pot gasi alaturi de familiile lor, in functii inalte profitand de popularitatea foarte mare castigata in urma unui razboi nedrept.

...pentru multi sarbi, eroii sunt acestia:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu