miercuri, 18 mai 2011

Universitati de top

Am mai postat de-a lungul timpului diverse topuri ale universitatilor internationale sau romanesti. Nu sunt un fan al topurilor si nici nu cred in exactitatea lor, insa ne putem da seama cu usurinta unde exista invatamant performant, unde se pune accent pe cercetare si nu doar pe atragere de fonduri pentru diverse proiecte plagiate,unde exista o corelatie intre industrie si oferta educationala.

Am dat de site-ul http://www.topuniversities.com/ care mi-a placut prin clasificarea facuta pe disciplina. Cred ca este binevenita pentru cei care isi doresc sa studieze chimia, de exemplu, sa-si aleaga facultatea care pune accent si are performante notabile in acest domeniu.

Hai sa vedem cum stam cu universitatile care au specializari in domeniul tehnologiei informatiei!

Computer Science & Information Systems Rankings 2011

1 Massachusetts Institute of Technology (MIT) United States
2 Stanford University United States
3 University of Cambridge United Kingdom
4 University of California, Berkeley (UCB) United States
5 Harvard University United States
6 University of Oxford United Kingdom
7 California Institute of Technology (Caltech) United States
8 University of California, Los Angeles (UCLA) United States
9 Carnegie Mellon University United States

(top 200)
O surpriza ca in primele zece se afla opt universitati americane si doua britanice? In top 100 gasim si o universitate poloneza, iar in primele 200 putem gasi Universitatea Aristotel din Thessaloniki sau Universitatea Tehnica Nationala din Atena. Banuiesc ca auzim in fiecare zi de IT-istii romani apreciati in lume. Ei bine, universitatile nu sunt la fel de apreciate.

Pe site mai puteti gasi topul universitatilor cu specializari in inginerie chimica, inginerie civila, inginerie electrica sau mecanica si aeronautica.

Nu cautati Romania...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu