joi, 11 noiembrie 2010

Inainte de "Cap si pajura"

Imi amintesc ca in perioada liceului asteptam cu foarte mult interes emisiunea "Cap si Pajura" de la Realitatea TV, realizata de Emil Hurezeanu si Cristian Tudor Popescu. Imi facea o deosebita placere ca in momente de relaxare sa urmaresc cu mare atentie inregistrarea emisiunii si sa descopar lucruri interesante legate de cultura, de politica si multe altele.

"Rasfoind" online ziarul "Gandul", am dat peste un articol ce continea inregistrarea unei emisiuni din anul 2000, de la postul Tele 7 ABC, emisiune realizata de Adrian Paunescu si care il are ca invitat pe acelasi Cristian Tudor Popescu.

In aceasta perioada in care apar tot felul de comentarii exagerate in ambele sensuri despre Adrian Paunescu, am avut curiozitatea sa urmaresc aceasta emisiune si la o ora de la inceperea sa, am rabdarea in continuare sa urmaresc un regal de cultura. Este un regal de cultura unde sunt invocati Mihai Eminescu, Spiru Haret, Poisson, Rilke...

Da, imi pare rau ca l-am pierdut pe Adrian Paunescu, pe acel Adrian Paunescu care apare in aceasta emisiune. In acelasi timp, imi pare rau ca nu mai avem o emisiune "Cap si pajura" si nici eu nu mai am rabdarea si curiozitatea sa descopar astfel de emisiuni.

Un comentariu:

 1. La Mulţi Ani, Dejane !
  Ziua Naţională. A patriei. Şi ce e patria… * Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor. * 1 decembrie, o pildă istorică şi un îndemn: renunţarea la renunţare, căci, numai împreună, uniţi, cu credinţă în Dumnezeu, vom izbândi şi vom scăpa trupul patriei de ciuma jefuitorilor. E patria noastră, a românilor de pretutindeni !
  * Este nedrept să înveţi copilul cum să moară pentru patrie, înainte de a-l învăţa cum să trăiască pentru ea. * – Grigore Vieru

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/12/01/rugaciune-pentru-1-decembrie/

  LA MULTI ANI ROMÂNIA!
  LA MULŢI ANI, ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI !

  RăspundețiȘtergere