luni, 8 noiembrie 2010

Cum ajungem in Serbia?

Cu ocazia Summit-ului Dunarii de la Bucuresti, Božidar Đelić, vicepremier sarb, a discutat cu Emil Boc despre posibilitatea unei autostrazi care sa faca legatura dintre Romania si Serbia.

Ce-i drept nu stam prea bine la capitolul legaturii dintre cele doua tari.

Daca vreau sa ajung la Belgrad am cateva variante, nici una dintre ele nefiind extraordinara.

1)Rutier

Sunt cateva puncte vamale pana la care nu se ajunge foarte repede si nici drumul sarbesc pana la Belgrad nu este genial. Daca pleci din Bucuresti, cea mai buna varianta este sa treci granita pe la Portile de Fier, dupa care sa tranzitezi Negotinul, un oras cu multi romani, dupa cateva ore de mers dai si de o autostrada si...intr-un final ajungi in Belgrad.

Daca esti din zona de Vest a tarii, trecerea prin Moravita este cea mai indicata. Drumul pana la Belgrad este drept, insa nu poti calca foarte mult pedala de acceleratie, politistii sarbi neavand nicio jena sa te amendeze.

2)Feroviar

In fiecare noapte, un tren Rapid pleaca din Bucuresti si ajunge in aproximativ 12 ore in capitala sarba, strabatand Oltenia, intreg Banatul, pierzand aproape o ora la vama si mergand extrem de incet pe caile ferate sarbesti.

Te costa cam 50 Euro(dus-intors), confortul este ZERO, siguranta neglijabila si in mod sigur nimeresti in mijlocul unei contrabande de tigari in vama.

3)Aerian

De jumatate de an, Tarom a introdus o cursa directa Bucuresti-Belgrad. Din pacate, nu sunt curse zilnice iar pretul este de maxim 300 de Euro.

In urma discutiei dintre cei doi oficiali, premierul roman s-a aratat interesat de "o conexiune rutiera moderna", insa cat(i zeci ani) trebuie sa mai asteptam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu