miercuri, 19 martie 2008

Despre Summitul NATO

Timp de trei zile Bucurestiul va fi gazda celui mai important eveniment politic al anului si totodata cel mai mare eveniment organizat vreodata in Romania. Sunt asteptati sa vina la Bucuresti 24 de presedinti, 26 de premieri si 86 de demnitari cu rang de ministru. In plus, la summit vor mai lua parte 3000 de delegati si 3500 de jurnalisti.

Principalele subiecte de discutie vor fi legate de problema Kosovo, posibila integrare a Croatiei, Albaniei si Macedoniei in structura nord-atlantica si de posibilitatea de a deschide negocierile cu Ucraina si Georgia.

Un alt punct fierbinte in preajma summitului va fi intalnirea dintre presedintele american George W. Bush si presedintele rus Vladimir Putin. Discutiile dintre cei doi ar putea schimba radical punctele importante de discutie din agenda summitului.

In concluzie, urmeaza o perioada plina de evenimente politice deosebit de importante din care politicienii romani ar putea profita in urma intalnirilor cu personalitatile prezente in aceste zile la Bucuresti. Altfel am rata inca o buna oportunitate de a nu ramane o tara anonima pe harta lumii...

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu