luni, 7 februarie 2011

Enigma revenirii economiei romanesti

De ce economia isi revine in acelasi timp cu oficializarea noii aliante politice dintre PSD, PNL si PDL?

Am inceput sa nu mai cred in coincidentele din politica romaneasca, iar actiunile politice venite din oricare tabara mi se par lipsite de substanta, viziune si de sustenabilitate. Nu cred ca economia romaneasca da semne sa se imbunatateasca si cred cu tarie ca a stagnat, stagneaza si va stagna datorita ineficientei clasei politice si datorita inertiei companiilor straine prezente pe piata.

Sunt sigur ca nu ne aflam pe un drum bun si sunt la fel de sigur ca nici noile miscari politice nu vor aduce progresul Romaniei.

Ne vom misca asemeni unei oi schioape alaturi de alte tari in marea turma europeana.

duminică, 6 februarie 2011

Tablou de Basarab pe partea dreapta

Este duminica seara si scartaitul metroului se aude deranjant in statia Basarab. Reprezinta motorul greoi a unei inghesuieli de dinaintea liniei albe de protectie.

Cand usile moderne se deschid mirosind inca a civilizatie, coatele ascutite incep sa fie folosite iar papornitele si rucsacele indesate cu snitele sau ceapa devin involuntar arme secundare. Scaunele libere sunt vanate de babe, mosi, studenti, elevi, muncitori gata sa se arunce peste oamenii pasnici pentru a-si insusi pentru cateva minute scaunul albastru.

Aerul devine imbacsit si incepi deja sa simti cum mai miroase un Carpati traditional. Gesturile gretoase sunt la ele acasa, iar papornitele sunt ingramadite sub scaune exact cum fusesera puse si in rata ce a ajuns la o anumita gara ABC, cat si in respectivul P XXX care a plecat din gara ABC.

Caciulile si sepcile "de firma" trantite in cap fac parte alaturi de basmalele "pioase" si ornate cu motive luate de pe o carpeta dintr-un peisaj dezolant condimentat cu palavrageli infantile despre experienta weekend-ului traita in satul de langa orasul ABC.

Incep sa revin la normal odata cu tacanitul trollerului unei fete care schimba linia.