duminică, 6 februarie 2011

Tablou de Basarab pe partea dreapta

Este duminica seara si scartaitul metroului se aude deranjant in statia Basarab. Reprezinta motorul greoi a unei inghesuieli de dinaintea liniei albe de protectie.

Cand usile moderne se deschid mirosind inca a civilizatie, coatele ascutite incep sa fie folosite iar papornitele si rucsacele indesate cu snitele sau ceapa devin involuntar arme secundare. Scaunele libere sunt vanate de babe, mosi, studenti, elevi, muncitori gata sa se arunce peste oamenii pasnici pentru a-si insusi pentru cateva minute scaunul albastru.

Aerul devine imbacsit si incepi deja sa simti cum mai miroase un Carpati traditional. Gesturile gretoase sunt la ele acasa, iar papornitele sunt ingramadite sub scaune exact cum fusesera puse si in rata ce a ajuns la o anumita gara ABC, cat si in respectivul P XXX care a plecat din gara ABC.

Caciulile si sepcile "de firma" trantite in cap fac parte alaturi de basmalele "pioase" si ornate cu motive luate de pe o carpeta dintr-un peisaj dezolant condimentat cu palavrageli infantile despre experienta weekend-ului traita in satul de langa orasul ABC.

Incep sa revin la normal odata cu tacanitul trollerului unei fete care schimba linia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu