joi, 1 decembrie 2011

Ziua nationala cu fasole si ciolan

Obisnuiesc ca in ziua de 1 decembrie sa scriu un mic articol dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Daca in 2009 a fost prima Zi Nationala sarbatorita in afara granitelor si asistam de la cateva mii de km la o anomalie in scara valorilor romanesti, daca in 2010 am privit parada militara cum trecea pe sub Arcul de Triumf pe un ger napraznic si totusi, eram dezamagit de modul facil in care ne sarbatorim Ziua Nationala, in anul 2011 s-a schimbat ceva?

Nu am participat la parada militara, insa mi-am rupt o ora in aceasta dimineata pentru a o urmari la postul national. Nu am reusit sa ma uit la talk show-uri in care "NIMENI" vorbeste despre "NIMIC", nici sa ma uit la spectacole grotesti in care fasolea cu ciolan a ajuns traditie romaneasca. Prea putin, am avut ocazia sa ascult opinii pertinente legate de semnificatia acestei zile. Ba chiar am auzit ca ar trebui sa avem o alta Zi Nationala pe motivul ca ar fi prea frig de 1 decembrie, ba chiar sa schimbam imnul national.

Vreau sa ma intorc la Tebea...

5 comentarii:

  1. Siniša Mihajlović3 decembrie 2011 la 11:57

    Te saluta un pasionat de Serbia/Jugoslavia, ca si tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutari! Ma bucur ca ai ajuns pe acest blog!

    RăspundețiȘtergere
  3. Siniša Mihajlović5 decembrie 2011 la 23:06

    La vara sper sa ajung la Belgrad, abia astept sa vad orasul; luna trecuta am fost la Timisoara, eu am crescut in zona Turnu Severin, pe acolo oamenii au un adevarat cult pentru sarbi, multi au lucrat la ei in perioada comunista, dar si dupa. Apropo, cu cine tii, cu Partizan sau Crvena Zvezda?

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu m-am intors acum de la Timisoara si n-am ratat ocazia sa dau o fuga in Karadjordje. ZVEZDA!

    RăspundețiȘtergere
  5. Siniša Mihajlović10 decembrie 2011 la 10:20

    http://www.youtube.com/watch?v=rzNdqn7E_hY
    http://www.youtube.com/watch?v=qcA4EedDitM
    Hehe, ce zici, cand mergem la un derby Zvezda-Partizan?

    RăspundețiȘtergere