La mijlocul lunii aprilie am participat la o dezbatere privind Legea Voluntariatului la invitatia Presedintelui Senatului si care a avut loc la Senatul Romaniei.
La eveniment au participat reprezentanti ale unora dintre cele mai mari ONG-uri din Romania, senatori si deputati de la principalele partide politice, dar si reprezentanti ai unor companii de renume.
S-a discutat pe baza unui proiect de lege care spre deosebire de forma adoptata in 2006 ar putea oferi raspunsuri coerente la teme punctuale, dar si un cadru legal pentru desfasurarea activitatii de voluntariat in conditii cat mai bune.
Principalele teme de discutie au fost concediul de voluntariat, managerul de voluntari si contractul de voluntari.
Discutii pe aceasta lege au mai existat datorita amabilitatii Fundatiei Soros si in cadrul acestora s-au dezbatut modalitati de recunoastere a competentelor voluntarilor cat si cum autoritatile publice ar putea sa fie mult mai deschise catre voluntari.
Sper ca rezultatele acestor discutii sa se contureze intr-o lege moderna care sa sprijine cu adevarat voluntarii si sa apere conceptul de voluntariat.
VOLUNTÁR, -Ă, voluntari, -e, adj., s.m. I. Adj. (Despre oameni și manifestările lor) 1. Care acționează de bunăvoie, din proprie inițiativă, nesilit de nimeni, în mod conștient; (despre acțiuni) care se face de bunăvoie, fără constrângere. * Act voluntar = acțiune săvârșită de cineva în mod conștient, voit.
Imagini de la dezbaterea din Senat:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu