duminică, 11 iulie 2010

Dupa 15 ani



guardian.co.uk

Punct si de la capat

Cel mai important este ca atunci cand un ciclu se termina, sa poti sa mergi mai departe si sa gasesti noi challenge-uri.

A fost un an de zile in care am invatat ce inseamna responsabilitatea, in care am reusit sa-mi dau seama de limitele mele si in care dezvoltarea mea ca persoana a contat mai mult decat satisfactia de a-mi indeplini niste obiecte personale, care ulterior mi-am dat seama ca sunt nerealizabile.

Pentru prima data a trebuit si am fost nevoit sa lucrez intr-o echipa si sa imi dau seama ca incapatanarea mea trebuie data la o parte si inlocuita cu consensul. Am invatat "sa inghit" lucruri pe care nu le-as fi acceptat in alte circumstante. Am cunoscut oameni faini, am inceput sa-mi dau seama cat de important este sa asculti, am invatat sa-mi mentin calmul si rabdarea cu toate ca in interior eram un vulcan.

Acum stiu ca pentru a reusi ceva maret nu trebuie sa astepti ca lucrurile sa vina de la sine si nici nu o sa ti le aduca cineva pe tava. Da, trebuie sa te zbati sa iei decizii neplacute, sa faci sacrifcii si compromisuri. Insa, satisfactia este mult mai mare. Te poti asigura ca mediocritatea va sta departe de tine, iar alte usi ti se vor deschide si tu vei descoperi noi si noi oportunitati.

Nu vreau sa pun inca punct. Sunt mandru si una dintre cele mai mari bucurii ale mele o reprezinta faptul ca atunci dupa ce voi pune punct, exista cineva, exista maxim 5 oameni carora nu le place mediocritatea si al caror entuziasm poate depasi cele mai inalte obstacole. Acum pun punct.

...si de la capat!