joi, 22 mai 2008

Alegerile locale din Cluj

Alegerile locale din anul 2008 au in municipiul Cluj-Napoca si judetul Cluj o miza uriasa. Investitiile din ultimii ani si cresterea economica au urcat judetul pe un loc fruntas. Banii vor fi din ce in ce mai multi iar interesele din jurul primariilor cresc direct proportional. Pentru primaria Clujului se vor confrunta Emil Boc, Gheorhe Funar si Manuel Chira iar pentru sefia Consiliului Judetean, Marius Nicoara, Alin Tise si Vasile Soporan.

Emil Boc

Presedintele Partidului Democrat Liberal si actualul primar al municipiului Cluj-Napoca candideaza pentru a-si pastra functia pentru inca 4 ani. Detine aceasta functie din 2004 si este favoritul principal in cursa electorala, fiind cotat cu peste 50% din voturi. Nu s-a evidentiat in acesti 4 ani prin mari reusite din punct de vedere administrativ dar datorita unui discurs bun si mediatizarii din presa reuseste sa stranga foarte multe voturi din partea clujenilor.

Gheorghe Funar

Gheorghe Funar este candidatul Partidului Romania Mare la primaria Clujului. Senatorul a mai ocupat aceasta functie timp de 12 ani intre 1992 si 2004, timp in care s-a remarcat mai ales prin discursul sau nationalist si antimaghiar. Are mici sanse sa castige si datorita faptului ca partidul sau se afla in picaj si datorita faptului ca in timpul mandatelor sale mai mult a blocat venirea investitiilor in oras.

Manuel Chira

Partidul National Liberal a ratat din start aceasta campanie electorala pentru Cluj-Napoca. Sefii liberali au hotarat pe ultima suta de metri ca reprezentantul lor sa se numeasca Manuel Chira. Manuel Chira este un medic cunoscut dar nu are sanse prea mari pentru a castiga in fata lui Emil Bloc. A declarat ca va accepta postul de consilier local in cazul in care nu va castiga.

Marius Nicoara

Daca pentru postul de primar, liberalii nu au prea multe sanse, pentru Consiliul Judetean l-au aruncat in cursa pe actualul presedinte Marius Nicoara. Detine acest post din anul 2004 si in acest timp a reusit sa aduca celebra firma Nokia la Jucu. In ultimul sondaj se afla in fata celorlalti contracandidati cu cateva procente.

Alin Tise

Finul lui Emil Bloc, Alin Tise este candidatul democrat-liberalilor la sefia Consiliului Judetean. Avocatul in varsta de doar 34 de ani a mai ocupat functia de prefect in perioada 2005-2007. Proiectele sale de atunci s-au bazat pe debirocratizare si eficientizarea administratiei. Si acum promite clujenilor o descentralizare reala.


Vasile Soporan


PSD-ul are mici sanse de a obtine un scor bun la Cluj. Daca la primarie candidatul lor are sanse infime, nici in cazul Consiliului Judetean situatia nu este mai buna. Propunerea social-democratilor se numeste Vasile Soporan. Deputatul a mai fost prefect intre anii 2001 si 2004. Printre punctele slabe se numara faptul ca a fost acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea. Printre promisiunile sale se numara crearea de facilitati pentru micii investitori si gasirea de solutii pentru cresterea veniturilor populatiei.

Technorati tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu